با این 7 مرحله همه می تونن کارآفرین شن
با این 7 مرحله همه می تونن کارآفرین شن
با این 7 مرحله همه می تونن کارآفرین شن
برخلاف باور عمومی، همه می تونن کارآفرین باشن و یعنی کارآفرین شدن هیچ گونه حدومرزی نداره. شما واسه اینکه بتونین یک کارآفرین شید، به مدرک دانشگاهی، یک حساب پُر از پول و حتی تجربه کاری زیادی نیاز ندارین؛ فقط باید راه و روش درست اونو بدونین و سعی و همت زیادی داشته باشین. یکی از دلایل شکست زیاد در کسب وکارهای جدید، نداشتن برنامه ریزی لازمه.
وقتی به کسب وکارهای استیو جابز، بیل گیتس، برادران محمدی (مدیران دیجی کالا) و خیلی از کسب وکارهای جدیدی که در دنیا و ایران راه اندازی شدن نگاهی میندازیم، اولین نکته ای که توجه همه رو به خود جلب می کنه اینه که همه اونا از یک جای کوچیک و با کمه کم سرمایه شروع کردن. نکته ی دیگر اینکه همه اونا آدمایی معمولی بودن؛ اما چیزی که باعث بزرگ شدن اونا نسبت به بقیه شد، سعی و برنامه ریزی بوده.
در این مقاله به شما می گیم هر کارآفرین موفق چه راهی رو در راه رسیدن به هدفش باید طی کنه و در این راه باید از چه کسائی کمک بگیره. رعایت این نکات همراه با سعی و برنامه ریزی و کمک گرفتن از آدما مناسب، شما رو به یک کارآفرین موفق تبدیل می کنن.
مراحل شروع یک کسب وکار
1. خودتون رو آزمایش کنین
قراره که «شما» یک کسب وکار راه اندازی کنین و نه کسی دیگر، پس اول از همه باید ببینین با خودتون چند-چند هستین؟
دانستن تواناییا، تواناییا، هدف و … در راه اندازی کسب وکار و تعیین نوع اون به شما کمک خیلی می کنن. با دقت به سؤالای زیر جواب بدین تا بتونین خودتون رو آزمایش و راه راحت رو بهتر مشخص کنین:
- چه تواناییایی دارین؟
- محیط و بخش ی فعالیت کسب وکار موردنظرتان کجاست؟
- واسه شروع چه مقدار سرمایه دارین؟
- تنهایی می تونین شروع کنین؟
- نوع زندگی شما چیجوری باید تغییر کنه؟
2. ایده داشته باشین
از قبل ایده ای تو ذهن خود داشته اید؟ اینکه ایده ی شما شروع یک کسب وکار جدید باشه یا نه، اهمیت نداره؛ بلکه ایدهایی موفق هستن که باعث تغییر در زندگی یا روشای موجود شن. واسه گرفتن یک ایده روی فعالیتای قبلی، فعالیتای موجود و مشکلات اونا تمرکز کنین. بهترین ایدها اونایی هستن که بتونن مشکل یا مسئله ای رو در زندگی مردم حل یا فرایندی رو آسون کردن کنن.
3. تحقیقات بازار رو انجام بدین
مهم ترین مرحله واسه شروع کسب وکار، تحقیقات بازاره. شما اول از همه باید بررسی کنین که ایده تون قبلا به وسیله شخص دیگری انجام شده یا نه؟ اونا چه فعالیتایی واسه این ایده انجام دادن؟ حریفای کسب وکارتان چه کسائی هستن؟ بخش ی فعالیت چیجوریه؟ میشه این ایده رو به اجرا درآورد؟ یعنی دیگر تمرکز و فعالیت در این بخش ارزشمنده یا نه؟
خیلی از آدما واسه شروع کسب وکار و انجام تحقیقات بازار خود از شرکتای انجام دهنده ی این خدمات کمک می گیرن. در اینجور شرکتایی افرادی باتجربه در مورد ی شروع کسب وکار فعالیت می کنن و می تونن با توجه به هدف و ایده ای که دارین، به بهترین راه راهنمایی تون کنن.
4. طرح توجیهی بنویسین
باید بدونین که چه چیزی می خواید، کجا هستین و به کجا خواهید رفت. باید یک برنامه ریزی داشته باشین و به خاطر رشد کسب وکار خود، واسه تک تک فعالیت هاتون برنامه ریزی کنین. این برنامه ریزی باید طبق توانایی، هدف، موقعیت و بودجه ی شما تعیین شه.
باید بتونین سرمایه گذار جذب کنین. واسه رشد کسب وکار خود به کمه کم سرمایه نیاز دارین و این سرمایه باید از شخص یا شرکت دیگری به کسب وکار شما تزریق شه. بهترین راه واسه قانع کردن و جذب سرمایه گذار، نوشتن طرح توجیهیه. در طرح توجیهی باید نوع کسب وکار، مشتریان، حدس میزان فروش و سود ، بررسی رقبا و غیره رو در نظر بگیرین و اونو در یک جلسه با فن بیانی قوی ارائه کنین.
5. منابع پولی موردنیازتان رو تأمین کنین
خیلی از شکستا به خاطر نبود تزریق منابع پولی در زمان مناسبه. از قبل یک منبع پولی رو واسه خود در نظر بگیرین. کار شما تا چند سال شاید سودده نباشه و در این بین باید بتونین اونو سرپا نگه دارین، پس به یک منبع پولی مناسب نیاز دارین. این منبع می تونه از راه قرض گرفتن از دوستان، در نظر گرفتن شغل دوم یا جذب سرمایه گذار به کمک یک طرح توجیهی مناسب تأمین شه.
6. تیم تشکیل بدین
هیچ کاری رو به تنهایی نمی تونین پیش ببرین. واسه تشکیل یک تیم موفق، به دنبال افراد متخصص و همفکر با خودتون باشین. کارهای موفق تا به امروز نتیجه همکاری عده ی زیادی از آدما در تخصصای مختلفه.
7. برنامه بازاریابی داشته باشین
یک کسب وکار بی برنامه بازاریابی واسه رشد، هیچ موفقیتی نخواهد داشت. حتی اگه ایده ی شما جدید و بهترین ایده باشه، اگه به درستی معرفی نشه، نمی تونین به بازده دلخواه خود دست پیدا کنین. حتما در کنار برنامه و نوشتن طرح توجیهی (طرح امکان سنجی)، با کمک یک متخصص یک برنامه بازاریابی تنظیم کنین. مهم ترین مسائلی که در این برنامه بررسی می شه، شناخت مشتریان، بازار موجود و چگونگی فروش جنسا و عرضه خدماته.
سخن آخر
اگه تخصص لازم و زمان کافی واسه بررسی تموم این موارد رو دارین، پس زودتر دست به کار شید. اما اگه تازگیا در راه کارآفرینی قدم گذاشته اید و در مورد راه اندازی و انجام دقیق و درست فعالیتای بالا اطلاعات زیادی ندارین، بهتره از شرکتای مشاوره ای کمک بگیرین که در مورد ی نوشتن طرح توجیهی، مشاوره ی شروع کسب وکار، مشاوره ی پولی، مدیریت سرمایه گذاری و… فعالیت می کنن.
“